Ester Jongejan

DSC_0010amMet zwangerschapsverlof tot najaar 2020

Mijn naam is Ester Jongejan en ik woon met mijn man en zoontje in Breda. Oorspronkelijk kom ik van de Zuid-Hollandse eilanden, waar ik ben opgegroeid aan de kust. Al vroeg op de middelbare school wist ik dat ik psychologie wilde studeren. Het echt leren kennen van veel verschillende mensen en van betekenis kunnen zijn in het leven van anderen sprak me aan. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.

In 2003 heb ik de opleiding klinische- en gezondheidspsychologie afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien heb ik als psycholoog gewerkt met oudere cliënten in de verpleeg- en revalidatiezorg en binnen de Gespecialiseerde GGZ (GGZ Breburg). Mijn aandachtsgebieden zijn onder andere: CVA/Beroerte, Dementie, Parkinson en problematiek samenhangend met de rol van mantelzorger. Daarnaast heb ik sinds 2009 in verschillende eerstelijnspraktijken als zzp-er gewerkt met volwassen cliënten (18+) met uiteenlopende hulpvragen.

In 2015 besloot ik om mijn eigen praktijk op te zetten. Dit maakt het voor mij mogelijk om de psychologische zorg vorm te geven op een manier die bij mij past; laagdrempelig, flexibel, met oprechte aandacht en interesse. Zo nodig kom ik ook bij de cliënt (en zijn of haar mantelzorger) thuis.

Met trots kan ik vertellen dat ik sinds 2019 ook EMDR Europe Practitioner ben. EMDR Europe Practitioners hebben, naast de basisopleiding, een supervisietraject en een vervolgopleiding, een extra supervisiestraject gevolgd waarin ze aangetoond hebben zelfstandig in staat te zijn EMDR behandelingen bij complexe psychische problematiek uit te voeren. Voor hun herregistratie moeten zij aantonen regelmatig na- en bijscholing te volgen.

Ik doe mijn werk met veel enthousiasme en betrokkenheid. Dagelijks ervaar ik dat cliënten uiteindelijk de kracht hervinden om op een positieve manier met tegenslagen en ingrijpende periodes om te gaan. De bijdrage die ik hieraan kan leveren geeft mij veel voldoening.