Wie ben ik

DSC_0010amMijn naam is Ester Jongejan en ik woon met mijn man en zoontje in Breda. Oorspronkelijk kom ik van de Zuid-Hollandse eilanden, waar ik ben opgegroeid aan de kust. Al vroeg op de middelbare school wist ik dat ik psychologie wilde studeren. Het echt leren kennen van veel verschillende mensen en van betekenis kunnen zijn in het leven van anderen sprak me aan. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.

In 2003 heb ik de opleiding klinische- en gezondheidspsychologie afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien heb ik als psycholoog gewerkt met oudere cliënten in de verpleeg- en revalidatiezorg en binnen de Gespecialiseerde GGZ (GGZ Breburg). Mijn aandachtsgebieden zijn onder andere: CVA/Beroerte, Dementie, Parkinson en problematiek samenhangend met de rol van mantelzorger. Daarnaast heb ik sinds 2009 in verschillende eerstelijnspraktijken als zzp-er gewerkt met volwassen cliënten (18+) met uiteenlopende hulpvragen.

In 2015 besloot ik om mijn eigen praktijk op te zetten. Dit maakt het voor mij mogelijk om de psychologische zorg vorm te geven op een manier die bij mij past; laagdrempelig, flexibel, met oprechte aandacht en interesse. Zo nodig kom ik ook bij de cliënt (en zijn of haar mantelzorger) thuis.

Ik doe mijn werk met veel enthousiasme en betrokkenheid. Dagelijks ervaar ik dat cliënten uiteindelijk de kracht hervinden om op een positieve manier met tegenslagen en ingrijpende periodes om te gaan. De bijdrage die ik hieraan kan leveren geeft mij veel voldoening.

Psychologiepraktijk Kompas zal tegen het einde van 2019 een samenwerking aangaan met den Hamer GZ- Psychologie en hoopt daarmee weer een kortere wachttijd te kunnen realiseren.