Susan den Hamer-Lo-A-Njoe

SusanMijn naam is Susan den Hamer-Lo-A-Njoe. Als geboren en getogen Eindhovense, heb ik voor studie en werk op verschillende plekken in Nederland gewoond en enkele jaren in Engeland. Uiteindelijk ben ik in Breda terechtgekomen, omdat ik graag terug naar Brabant wilde. Inmiddels woon ik hier alweer bijna 20 jaar.

Al 25 jaar heb ik veel plezier in het werken met mensen die vanwege verschillende redenen vastgelopen zijn in hun leven. Het kan namelijk iedereen overkomen dat het een tijd wat minder goed gaat door forse tegenslagen, ingrijpende gebeurtenissen, ziekte of andere oorzaken. Het samen kijken naar de klachten, welke sterke kanten iemand heeft, wat een persoon waardevol vindt in het leven, en hoe iemand weer verder kan komen, geeft mij veel voldoening. Ook vind ik het mooi om te zien, dat mensen in dat proces vaak veel meer uit zichzelf kunnen halen dan ze denken.

In 1994 heb ik mijn studie neuro- en revalidatiepsychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen afgerond. Daarna ben ik voor 2 ½ jaar naar Engeland vertrokken en heb ik gewerkt in een epilepsiekliniek. Vervolgens heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog in het Academisch Ziekenhuis Maastricht in 1999 voltooid. In de daaropvolgende jaren heb ik mij gericht op volwassenen en oudere cliënten in de revalidatiesector en de verpleeghuiszorg. Tevens ben ik enkele jaren werkzaam binnen de eerste lijnspsychologie (GBGGZ). Naast mijn werk bij Kompas, werk ik ook sinds kort met cliënten binnen de Gespecialiseerde GGZ (Reinier van Arkel).

Mijn aandachtsgebieden zijn onder andere: diverse somatische aandoeningen, Epilepsie, Niet Aangeboren Hersenletsel waaronder CVA/beroerte, Parkinson, Dementie en problematiek samenhangend met de rol als mantelzorger. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in verlies- en rouwproblematiek bij cliënten, stemmings- en angstproblemen, en hoe mensen met hun problemen omgaan, mede door hoe ze als persoon in elkaar zitten.

Mijn aanpak wordt gekenmerkt door laagdrempeligheid, betrokkenheid, een persoonlijke benadering en oprechte interesse. Als het nodig is, bestaat de mogelijkheid dat ik bij de cliënt (en zijn of haar mantelzorger) thuis kom.

Voor mij staat centraal om een cliënt als geheel te zien, en een bijdrage te kunnen leveren om zijn of haar leven weer een positieve richting te kunnen geven. Dat cliënten dan zelf in staat zijn, ondanks lastige tegenslagen of ingrijpende gebeurtenissen meer grip op hun leven te krijgen, is wat mij zo enthousiast over mijn werk maakt.